Vårstäda i trädgården

Snart efter det att trädgården är fri från snö och is efter vintern är det dags för att vårstäda i trädgården. Samtidigt som du städar i trädgården får du god portion och av frisk luft och motion i den friska vårluften.

stubbfrasning

Ta hand om din uteplats

Ta hand om din uteplats och rensa ytorna med hjälp av sopkvasten eller lövblåsen av det som är kvar efter höstens löv. Töm vinterns vinterplantering och ersätt den med härliga frosttåliga vårblommor som du köper hos någon välsorterad trädgårdshandlare.

 

Tvätta utemöblerna rena med vatten och såpa och damma av sittdynorna eller ersätt dem med nya. Därefter är det bara att göra sig bekväm att ta första fikat i vårsolen med fågelsången i bakgrunden.

 

Rensa rabatterna

Rensa rabatterna fri från löv och tidig ogrästillväxt. Till sist klipper du ned gammal växtlighet. Resultatet av din insats att rensningen gör att växtligheten kommer i gång snabbare och underlättar ogräsrensningen resten av säsongen.

 

Ge gräsmattan en fin start

Ge din gräsmatta en fin start på den nya växtsäsongen genom att ge all den näring den behöver. Det gör du genom att gödsla så fort som du ser när gräset börjar växa och när jordtemperaturen är över åtta grader. En för tidig gödsling resulterat till att gräsrötterna inte kan tillgodogöra sig näringen från gödslet då inte växtplantan har vaknat till liv efter vintern.

 

Ta bort gamla stubbar

Efter vinterns trädfällning är det bra att ta bort alla stubbar från trädgården. Stubborttagningen har en mängd fördelar då en stubbe drar till sig många skadedjur till trädgården vilka kan skada omgivande växtlighet och byggnader. Därför bör du alltid anlita ett företag som kan ta bort stubbarna med stubbfräsning.

 

Samla ihop trädgårdsavfallet till återvinningen

Det bäst du kan göra är att samla ihop allt trädgårdsavfall efter vårstädningen av trädgården och ta det till en återvinningsstation. Om du däremot väljer att bränna upp allt trädgårdsavfall i trädgården så bidrar du till högre koldioxidutsläpp. Däremot om du återvinner trädgårdsavfallet så är det bättre för miljön.